Smažené mleté hovězí maso s houskami
Suroviny
- 600 g Hovězí maso mleté
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.125 kávová lžička Tabasco
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Koření Mleté maso
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 ks Žemle tmavá
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 600.2 mg
 - Vláknina 5904.2 mg
 - Vitamín A 5904.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a paprikou a za stálého míchání usmažíme dozlatova. Poté vmícháme mleté maso a smažíme, až maso zhnědne. Často maso mícháme, aby se rozdrobilo. Z pánve slijeme většinu tuku, do masa zamícháme rajčatový protlak, chilli koření, sůl, kari koření, cukr, koření na mleté maso a tabasco. Směs na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut za občasného míchání.
 - 
                                3
Hotové maso klademe lžící na rozpůlené housky a ihned podáváme.