Holubky
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 10 g Bobkový list
 - 100 g Husí sádlo
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Kečup ostrý
 - 200 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 l Voda pitná
 - 1 dl Ocet kvasný lihový
 - 1.5 kg Zelí hlávkové bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 102.5 mg
 - Draslík 1125.4 mg
 - Vláknina 22605.2 mg
 - Vitamín A 22605.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 138.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přisypeme rýži, za stálého míchání osmahneme, přidácháme mleté maso, sůl, pepř, mletou papriku, kečup, podusíme do hnědé barvy, odstavíme a necháme směs vychladnout.
 - 
                                2
Do velkého hrnce nalijeme vodu, ocet, zelí zbavíme poškozených listů, vyřízneme košťál a celou hlávku vložíme do vody, vaříme přibližně 15 minut, když dostanou listy žlutou barvu, můžeme zelí vyjmout z vody. Necháme vychladnout, potom rozdělíme listy, žebra naklepeme paličkou, nebo uřízneme. Košťály a hrubé listy naskládáme na dno hrnce, aby se jídlo nepřipálilo. Každý list naplníme připravenou směsí, zavineme, skládáme vedle sebe do hrnce. Když máme naplněný hrnec a došla nám směs i listy, okraje hrnce obložíme bobkovým listem, polijeme kečupem, vše zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.
 - 
                                3
Uvařené holubky necháme pod poklici odpočinout, potom je opatrně lžící vyndáváme, aranžujeme na mělké talíře a podáváme.