Placky z kynutého těsta s masovou náplní
Suroviny
- 5 g Cukr krupice
 - 30 g Droždí
 - 10 g Tuk rostlinný
 - 300 g Hovězí maso mleté
 - 500 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 0.3 l Voda pitná
 - 0.5 dl Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 11.6 mg
 - Draslík 196.2 mg
 - Vláknina 1454.2 mg
 - Vitamín A 1454.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme těsto. Necelou polovinu mouky smícháme v míse se solí, ve středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, k němu přidáme cukr a vlažnou vodu a vypracujeme řídké těsto. Lehce posypeme muukou a dáme na teplé místo kynout. Když se na povrchu začnou dělat zřetelné trhliny, přidáme zbývající mouku a vypracujeme tužší těsto. To opět necháme kynout. Během doby kynutí si připravíme náplň.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a najemno ji nastrouháme, rajčata omyjeme a nakrájíme na velmi malé kousky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na malé kouky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 
                                3
V misce pak cibuli, rajčata, papriky a petrželku smícháme s mletým hovězím masem, podle chuti přidáme citronovou šťávu, ocet a kečup, opepříme a osolíme.
 - 
                                4
Z vykynutého těsta uděláme 16 kuliček a ty rozválíme na placky. Na každou dáme do středu náplň, okraje těsta zvedneme tak, aby placky vypadaly jako koláče a kraje potřeme žloutkem.
 - 
                                5
Placky dáme na vymaštěný plech a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 10 až 15 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu.
 - 
                                6
Podáváme teplé.