Tatarské masové krutony
Suroviny
- 350 g Vepřové maso mleté
 - 350 g Hovězí maso mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 0.5 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 0.02 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka tatarská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 179.8 mg
 - Draslík 611.9 mg
 - Vláknina 1124.7 mg
 - Vitamín A 1124.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Housky nakrájíme na trojúhelníky - krutony - a navlhčíme je mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oba druhy masa v míse opepříme, osolíme a dochutíme mletou paprikou, poté přidáme vejce a důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 16 stejných dílů, z kterých uděláme malé placky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a masové placky i krutony na něm opečeme dozlatova.
 - 
                                3
Na servírovacím talíři na každý kruton položíme masovou placku a podle chuti dáme nahoru nakrájenou cibuli, hořčici nebo tatarskou omáčku.