Vařené kuličky z hovězího masa s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 123.3 mg
 - Draslík 533.6 mg
 - Vláknina 5562.8 mg
 - Vitamín A 5562.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a najemno ji nastrouháme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ho na velmi malé kousky.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, mrkev a pórek. Směs dochutíme pepřem a solí a uděláme z ní malé kuličky, které dáme vařit do páry na parní vložku do hrnce.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme doměkka v hrnci s dostatečným množstvím slané vody, do které jsme přidali lžíci oleje. Měkké tětoviny slijeme, promícháme s jemně nasekanou petrželkou, rozdělíme je na servírovací talíře, přidáme k nim uvařené masové kuličky a podáváme.