Hovězí polévka z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 31 mg
 - Draslík 247.2 mg
 - Vláknina 3903.2 mg
 - Vitamín A 3903.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme doměkka. Přidáme oloupaný česnek, posypeme mletou sladkou paprikou a vložíme mleté maso. Osmažíme do hnědé barvy a zalijeme teplou vodou. Pod poklicí přivedeme k varu, povaříme 15 minut.
 - 
                                2
Následovně vsypeme zeleninu, rýži a povaříme dalších 15 minut. Po dobu vaření polévku čistíme od hnědé pěny, která se tvoří na povrchu polévky. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem, odstavíme ze sporáku a porcujeme na hluboké talíře nebo do polévkových misek. Každou porci polévky ozdobíme nasekanou petrželovou natí.