Beefburger
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 2 ks Žemle tuková
 - 0.25 ks Okurka salátová
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 2 plátek Zelí hlávkové bílé
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 82.1 mg
 - Draslík 762.3 mg
 - Vláknina 8741.3 mg
 - Vitamín A 8741.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pekáč vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 140 °C. Rajče a okurku nakrájíme na plátky. Dva listy zelí opláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Mleté maso v míse promícháme s vodou, přidáme jemně pokrájenou cibuli, sůl a pepř.
 - 
                                3
Z hmoty vytvarujeme dvě placičky, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran, až se maso zatáhne. Poté dáme placičky do pekáče, přelijeme výpekem, přidáme na každou placičku větvičku rozmarýnu a pečeme zhruba 10 – 12 minut. Před koncem pečení dáme do trouby rozpéct housky, nejlépe housky na hamburgry.
 - 
                                4
Housky podélně rozřízneme, spodní díl housky potřeme kečupem a tatarkou. Položíme na každou housku list zelí, poklademe zeleninou, dáme masovou placičku a přikryjeme druhou půlkou housky.