Sedmivrstvé burrito
Suroviny
- 180 g Hovězí maso mleté
 - 180 g Fazole červené sterilované
 - 150 g Omáčka Guacamole
 - 150 g Pico de gallo
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 30 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Extra panenský olivový olej citrónový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Tortilla
 - 1 ks Salát ledový
 - 2 ks paprička jalapeňo
 - 1 polévková lžíce Koření Taco
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1093 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 94.4 mg
 - Draslík 1230.2 mg
 - Vláknina 23315.5 mg
 - Vitamín A 23315.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na jedné lžičce oleje opečeme mleté maso. Vaříme asi 5-6 minut. Poté přidáme taco koření a trochu soli. Promícháme a zalijeme vodou. Vaříme tak dlouho, dokud se voda nevypaří.
 - 
                                2
Mezitím si na druhé pánvi na zbylém oleji opečeme jalapeňos nakrájené na plátky. Smažíme je asi 5 minut ze všech stran na mírném plameni. Dáme stranou.
 - 
                                3
Fazole smícháme s chilli omáčkou a trochou soli. Zahřejeme je na mírném plameni.
 - 
                                4
Ohřejeme tortily a začneme vrstvit – nejprve přijdou fazole, druhou vrstvu tvoří maso, poté guacamole, čtvrtá vrstva je omáčka pico de gallo, poté salát, zakysaná smetana a sedmou vrstvou jsou chilli papričky.
 - 
                                5
Zarolujeme a podáváme.