Cheesburgerový dip
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 75 g Cibule
 - 240 g Sýr krémový
 - 240 g Sýr Čedar
 - 240 g Mozzarella
 - 400 g Tortilla chips
 - 40 ml Kečup
 - 150 ml Kuřecí vývar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kajenský pepř
 - 2 ks Rajčata
 - 3 ks okurka kyselá
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 42.3 mg
 - Draslík 160.8 mg
 - Vláknina 1911.7 mg
 - Vitamín A 1911.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájenou na jemno a hovězí maso osolíme a opepříme. Smažíme je na pánvi asi 10 minut. Přebytečný tuk slijeme. Přidáme krémový sýr, nakrájená a oloupaná rajčata, rozmixované okurky(nebo nakrájené na co nejjemněji to jde), kečup, hořčici a kajenský pepř.
 - 
                                2
Promícháme a až se krémový sýr rozpustí, přidáme strouhaný čedar. Také ho necháme rozpustit a přidáme na kostičky nakrájenou mozarellu a kuřecí vývar. Povaříme 5 minut.
 - 
                                3
Podáváme v malé servírovací míse s tortilla chipsy.