Plněná kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1411 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 109 mg
 - Draslík 784.3 mg
 - Vláknina 5780 mg
 - Vitamín A 5780 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
 - 
                                2
Kapustu očistíme, opláchneme, košťály vykrojíme a hlávky krátce spaříme. Kapustu ochladíme vodou, rozebereme na listy a jejich silnější části rozklepeme paličkou.
 - 
                                3
Do spařených listů balíme připravené díly masové směsi. Závitky vložíme do základu připraveného ze zbylé nakrájené cibule osmažené na části tuku do zlatova a zastříknuté trochou vody. Vše asi půl hodiny zvolna dusíme.
 - 
                                4
Závitky vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Nakonec šťávu procedíme na podušenou kapustu, přidáme částečně roztavenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě krátce podusíme a podle potřeby přisolíme.