Lyonské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 559 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 142.1 mg
 - Draslík 611.6 mg
 - Vláknina 8655 mg
 - Vitamín A 8655 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Vyjmeme je a osolíme.
 - 
                                3
Na oleji od opékání zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky a opečeme je.
 - 
                                4
Brambory upravíme na talíře, pokryjeme roštěnkami a ihned podáváme.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je zeleninový salát.