Bavorská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1004 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 342.7 mg
 - Vláknina 2131 mg
 - Vitamín A 2131 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Do středu plátků klademe střídavě na nudle nakrájené, oloupané a opláchnuté syrové brambory, sterilované okurky, na kousky krájená vařená vejce a oloupaný salám.
 - 
                                3
Plátky zavineme, upevníme párátkem nebo nití a na povrchu je osolíme.
 - 
                                4
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmažíme dorůžova.
 - 
                                5
Do základu vložíme plněné roštěnky, opečeme je, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme teplou vodou.
 - 
                                6
Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání omáčku provaříme.
 - 
                                7
Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě krátce podusíme.