Hovězí steak s pečenou paprikou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 700 g Hovězí svíčková
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 25 g Petržel - nať
 - 3 g Nové koření mleté
 - 160 g Paprika zelená
 - 160 g Paprika červená
 - 90 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 98.3 mg
 - Draslík 865 mg
 - Vláknina 4914.8 mg
 - Vitamín A 4914.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.6 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: rozehřejeme olej, přidáme nové koření a pepř. Odstavíme, necháme vychladnout a přilijeme limetkovou šťávu. Do mísy dáme steaky a potřeme je marinádou. Přikryjeme a necháme 8 hodin chladit, občas je obrátíme.
 - 
                                2
Omáčka: Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a 5 minut ji necháme dozlatova zpěnit.
 - 
                                3
Vložíme drcený česnek, nudličky papriky a 5 minut smažíme. Přidáme smetanu, část petržele a osolíme. Podusíme 3-5 minut, až se omáčka odpaří tak, že zeleninu pouze pokrývá. Potom ji odstavíme.
 - 
                                4
Vyndáme steaky z marinády, necháme je okapat, ale ne úpině oschnout. Podle chuti je osolíme a opepříme. Na další pánvi rozehřejeme zbylý olej, vložíme bifteky a 3-6 minut je z každé strany smažíme. Potom je pokryjeme omáčkou z opečené papriky a posypeme nasekanou petrželkou.