Hovězí řízečky ze středozemí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 882 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 1.6 mg
 - Draslík 738.8 mg
 - Vláknina 3139.8 mg
 - Vitamín A 3139.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme 2 lžíce olivového oleje, přidáme marsalu a promícháme. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší řízečky a vložíme do mísy s marinádou. Mísu zakryjeme a na 60 minut uložíme do chladničky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, řízečky vyjmeme z marinády a osmažíme je. Poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Do pánve s olejem přilijeme zeleninový vývar, přidáme zbytek marinády, osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku a šalotku. Přivedeme k varu a povaříme.
 - 
                                4
V misce rozmícháme škrob s trochou vody a nalijeme do omáčky. Nakonec do omáčky přidáme řízečky a vše ještě 5 minut zahříváme. Ihned poté podáváme.