Roštěnky na smetaně II
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Sardelové řezy
 - 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 0.25 l Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1485 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 348.7 mg
 - Vláknina 3922.8 mg
 - Vitamín A 3922.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.
 - 
                                3
Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.
 - 
                                4
Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.
 - 
                                5
Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.
 - 
                                6
Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.