Roštěná s vinnou omáčkou
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Víno červené
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Paprika zelená
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 702 mg
 - Vláknina 3010.5 mg
 - Vitamín A 3010.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
Plátky masa po obou stranách prudce osmažíme na másle s olejem, vyjmeme na mísu a udržíme teplé.
 - 
                                4
Ve výpeku osmažíme cibuli s paprikami, přimícháme kečup, worcester, víno a na mírném plameni dusíme, až se omáčka mírně zredukuje.
 - 
                                5
Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.