Rostbíf s křenem a hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1243 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 390 mg
 - Draslík 279.7 mg
 - Vláknina 3832.8 mg
 - Vitamín A 3832.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme máslo a necháme ho pět minut změknout. Poté ho rozmačkáme vidličkou. Přidáme strouhaný křen, hořčici a petržel. Vše pořádně zamícháme a dáme odležet na chladné místo.
 - 
                                2
Mezitím si oloupeme brambory a zabalíme je do alobalu. Gril si rozehřejeme na střední teplotu a potřeme rošt olejem. Maso potřeme olejem a vetřeme do něj sůl a pepř. V kuse grilujeme hodinu až hodinu a půl podle toho, jak propečený rostbíf chceme.
 - 
                                3
Poté, co se nám ugriluje maso, vyměníme maso za brambory, které grilujeme deset minut. Mezitím necháme pět minut maso odležet a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborem a připraveným křenovým máslem.