Roštěnec s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 276.6 mg
 - Draslík 181.4 mg
 - Vláknina 769.9 mg
 - Vitamín A 769.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.
 - 
                                2
Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.
 - 
                                3
Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.
 - 
                                4
Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.