Zapékaná pikantní hovězí krkovička
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 200 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 129.7 mg
 - Draslík 903.3 mg
 - Vláknina 3578.8 mg
 - Vitamín A 3578.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Žampióny opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme najemno, semínka odstraníme. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 plátky, které mírně naklepeme. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm osmažíme z obou stran a během smažení je opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a žampióny, dochutíme tymiánem, pepřem a solí.
 - 
                                4
Osmažené maso rozložíme do zbytkem oleje vymazané zapékací formy, rozprostřeme na ně osmažené žampióny s cibulí, rozkrájená rajčata a plátky sýra.
 - 
                                5
Zapékací mísu dáme do trouby, předehřáté na 220 stupňů, s krkovičku zapékáme 5 až 10 minut.
 - 
                                6
Výpek po mase v pánvi zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak omáčku dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                7
Zapečené plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve, posypeme jemně nakrájenou bazalkou a podáváme.