Steak z roštěnce s krustou z rukoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1734 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 142 g
 - Sodík 2143 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 199.5 mg
 - Draslík 1337.4 mg
 - Vláknina 4514.3 mg
 - Vitamín A 4514.3 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 9.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nízký roštěnec naklepeme, posypeme mletým barevným pepřem, potřeme olejem a alespoň tři hodiny necháme uležet v chladničce pod fólií.
 - 
                                2
Na krustu zesklovatíme na horké pánvi lístky rukoly a necháme vychladit. Poté rozmixujeme s česnekem, solí a pepřem. Vmícháme jemnou strouhanku.
 - 
                                3
Marinované maso asi pět minut smažíme po obou stranách na zbývajícím oleji, potřeme krustou, vložíme do trouby a pět minut zapékáme.
 - 
                                4
K steaku podáváme vinnou omáčku, kterou připravíme svařením vína s medem a balsamikovým octem. Svařujeme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne.