Budějovické roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Párky jemné
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření celé
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 97.1 mg
 - Draslík 548.8 mg
 - Vláknina 1887.6 mg
 - Vitamín A 1887.6 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Párky nakrájíme na kolečka. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme z obou stran, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme dvě třetiny sádla, osmažíme na něm polovinu nakrájené cibule a z obou stran prudce opečeme roštěnky. Pak do pánve přilijeme pivo, přidáme nové a kari koření a maso pod pokličkou dusíme, až je měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké plátky masa vyjmeme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a krátce převaříme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát.
 - 
                                4
V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm zbývající část nakrájené cibule a orestujeme kolečka párků.
 - 
                                5
Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně osmaženou cibuli s párkem a podáváme.