Plzeňské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 544.8 mg
 - Vláknina 1871.3 mg
 - Vitamín A 1871.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
 - 
                                2
Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.
 - 
                                5
Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.