Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou
Suroviny
- 20 g Anglická slanina
 - 200 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 40 g Zelí kysané
 - 40 g Klobása bezlepková
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Hořčice bezlepková
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 116.8 mg
 - Draslík 156.2 mg
 - Vláknina 2882.5 mg
 - Vitamín A 2882.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso z každé strany osolíme, opepříme a plátky potřeme troškou bezlepkové hořčice. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky. Klobásu rozkrojíme na 2 špalíčky.
 - 
                                3
Na plátky masa položíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli s česnekem, zelí a špalíčky bezlepkové klobásy. Maso stočíme do závitků a dobře uzavřeme párátky. Závitky obalíme v bezlepkové mouce. V kastrolku rozpálíme olej a závitky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme je 120 minut doměkka.