Milánské roštěnky
Suroviny
- 150 g Špagety
 - 60 g Šunka parmská
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 80 g Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 674 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 246.8 mg
 - Draslík 69.1 mg
 - Vláknina 916.3 mg
 - Vitamín A 916.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme špagety. Propláchneme je studenou vodou, překrájíme a smícháme s nakrájenou šunkou, solí, pepřem, sýrem a vejcem.
 - 
                                2
Z očištěného vysokého roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky, silné 1,5 až 2 cm, o hmotnosti cca 130 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Roštěnky naplníme připravenou směsí, svineme je a převážeme bílou nití.
 - 
                                4
Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným olejem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji 200 ml vody a rozmícháme.
 - 
                                5
Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
 - 
                                6
Poté závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, do níž jsme přidali kečup a zjemnili ji máslem.
 - 
                                7
Podáváme bez přílohy.