Zapékaná svíčková s cibulí
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 4 polévková lžíce Bešamel
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 75.5 mg
 - Draslík 689.9 mg
 - Vláknina 3587.2 mg
 - Vitamín A 3587.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněnou a omytou svíčkovou nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme kolečka cibule, necháme je zesklovatět a mírně je osolíme.
 - 
                                2
Maso urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme cibulí a přelijeme bešamelem rozmíchaným s paprikou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. V troubě pokrm dozlatova zapečeme.