Hovězí s brokolicí a zázvorem
Suroviny
- 400 g Brokolice
 - 450 g Hovězí svíčková
 - 200 g Kaštany jedlé
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 5 polévková lžíce Med včelí
 - 5 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 47.3 mg
 - Draslík 987.5 mg
 - Vláknina 5644 mg
 - Vitamín A 5644 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sojovou omáčku, med, sherry a škrob smícháme. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka, vodní kaštany z konzervy necháme okapat.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání v něm asi minutu opékáme zázvor nakrájený na nudličky. Přidáme maso a opékáme 3 minuty za stálého míchání. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.
 - 
                                3
Do pánve dáme brokolici a vodu. Vaříme pod pokličkou asi 3 minuty do měkka. Pak přidáme kaštany, cibuli a směs se sojovou omáčkou, povaříme asi 2 minuty. Mícháme, dokud směs trochu nezhoustne.
 - 
                                4
K brokolici přimícháme maso se šťávou, osolíme a podáváme.