Svíčková v bramborovém těstě
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 150 g Anglická slanina
 - 100 g Šunka dušená
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Brambory
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 5 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 296.8 mg
 - Draslík 1176 mg
 - Vláknina 5010.4 mg
 - Vitamín A 5010.4 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle.
 - 
                                2
Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou.
 - 
                                3
Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut.
 - 
                                4
Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme.