Svíčková s brandy a zeleninou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 600 g Hovězí svíčková
 - 40 ml Olej stolní
 - 100 ml Brandy peach
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 balení Zeleninová směs čínská - mražená
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 126.9 mg
 - Draslík 621.8 mg
 - Vláknina 1209.5 mg
 - Vitamín A 1209.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a petrželku nasekáme, svíčkovou rozdělíme na 4 plátky. Slaninu nakrájenou na proužky částečně rozvaříme na oleji s bobkovým listem, cibulí a vše zpěníme. Přidáme lehce naklepané plátky masa a opékáme je asi 4 minuty z obou stran. Přidáme podle chuti koření.
 - 
                                2
Maso poté vyndáme a do omáčky přidáme hořčici, na chvíli zapálené brandy, smetanu, petrželku, poté i maso a necháme pokrm přejít varem.
 - 
                                3
Maso podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.