Svíčková s ragú, slaninou a houbami
Suroviny
- 100 g Rajčata
 - 200 g Paprika zelená
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Husí prsa
 - 80 g Anglická slanina
 - 150 g Hrášek
 - 800 g Hovězí svíčková
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Telecí kosti
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 481 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 112.6 mg
 - Draslík 1180.2 mg
 - Vláknina 8201.8 mg
 - Vitamín A 8201.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji ji zpěníme s mletou paprikou, rozdrcenými telecími kostmi a vodou. Kosti musí být ponořené. Přidáme sůl a zvolna vše vaříme čtyřicet minut.
 - 
                                2
Rajčata ponoříme do vařící vody na dvě minuty, potom do ledové vody. Oloupeme je, nakrájíme na plátky, slaninu na proužky, papriku a žampiony na kostičky a husí pečínku na kostky.
 - 
                                3
Slaninu vyškvaříme, přidáme husí maso a po minutě papriky, houby, rajčata a hrášek. Po třech minutách přiléváme vývar a přidáváme sůl a pepř. Ragú necháme projít varem a poté odložíme stranou.
 - 
                                4
Svíčkovou nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a tři minuty prudce opékáme z jedné strany, dvě minuty z druhé. Uvnitř musejí zůstat růžové.