Čína s paprikami a kukuřicí
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 100 g Mungo klíčky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 8 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 52.6 mg
 - Draslík 735.8 mg
 - Vláknina 3654.8 mg
 - Vitamín A 3654.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, kukuřici scedíme a necháme okapat, klíčky propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého obracení opékáme na rozehřátém oleji asi 3 minuty. Vyjmeme, do pánve vložíme papriky, kukuřici a klíčky a ve výpeku vše opékáme asi 3 minuty.
 - 
                                3
Rozšleháme pomerančovou šťávu se sójovou omáčkou a asijskou omáčkou a zálivkou pokapeme zeleninu. Posypeme sezamem a vmícháme opečené maso.
 - 
                                4
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ozdobíme pažitkou.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je rýže.