Nakládané hovězí po čínsku
Suroviny
- 150 g Brokolice
 - 20 g Cukr třtinový
 - 7 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 400 g Hovězí kýta
 - 200 g Fazolové výhonky
 - 30 g Solamyl - bramborový škrob
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Víno rýžové čínské
 - 60 ml Omáčka ústřicová
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1160 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 528.7 mg
 - Vláknina 4675 mg
 - Vitamín A 4675 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.6 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V nekovové míse smícháme sojovou omáčku, víno, škrob, cukr a maso nakrájené na nudličky. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut odležet.
 - 
                                2
Marinované maso opečeme ve dvou várkách, aby se dokonale propeklo, na rozpáleném oleji ve woku.
 - 
                                3
Mezitím na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme brokolici rozdělenou na malé růžičky, 2 dl vody a opékáme za stálého míchání 5 minut. Přihodíme papriku na nudličky a opékáme další 4 minuty, dokud brokolice nezměkne. Přimícháme ústřicovou omáčku, opečené maso a fazolové výhonky. Promícháváme na středním ohni, aby se maso prohřálo a výhonky změkly. Dochutíme solí a pepřem.