Hovězí steak s křenovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 883 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 102.4 mg
 - Draslík 733.5 mg
 - Vláknina 2820 mg
 - Vitamín A 2820 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V nekovové míse smícháme teriyaki omáčku a olivový olej, steaky několikrát otočíme, aby se namočily ze všech stran, zakryjeme a necháme v lednici hodinu marinovat.
 - 
                                2
Zakysanou smetanu a křenovou omáčku důkladně smícháme, zakryjeme nebo dáme do uzaviratelné nádoby do lednice vychladit.
 - 
                                3
Rozehřejeme grilovací pánev na vysokou teplotu, potřeme asi lžící olivového oleje a opečeme marinované steaky asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a uchováme teplé.
 - 
                                4
Zbytek marinády ohřejeme v rendlíku s nakrájenými jarními cibulkami, česnekem a chilli papričkami a přelijeme touto směsí každý steak na talíři. Ozdobíme kopečkem křenového krému.