Svíčková na smetaně
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
 - 175 g Žampiony čerstvé
 - 450 g Těstoviny Rigatoni
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Bazalka
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 124.5 mg
 - Draslík 543 mg
 - Vláknina 7854.3 mg
 - Vitamín A 7854.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmahneme hovězí nudličky. Maso vyndáme, dáme do zapékací mísy a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Do pánve s výpekem přidáme pokrájené houby a povaříme v pánvi cca 3 minuty. Vmícháme zázvor, hořčici, sůl, pepř a vaříme 2 minuty, poté vlijeme smetanu a sherry. Povaříme dvě minuty a přelijeme omáčkou maso. V předehřáté troubě zapékáme maso se smetanou 10 minut na 90 stupňů.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou těstoviny s olivovým olejem a snítkou bazalky. Scedíme, necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu. Těstoviny podáváme s masem ve smetanové omáčce.