Sterilovaný hovězí biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 73.9 mg
 - Draslík 584.4 mg
 - Vláknina 88.3 mg
 - Vitamín A 88.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blány, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme sádlo a zprudka na něm maso po obou stranách opečeme. Horké rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem ze smažení a ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
 - 
                                4
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.