Roláda s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 327.2 mg
 - Draslík 570.4 mg
 - Vláknina 53 mg
 - Vitamín A 53 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou necháme odležet. Rozkrojíme ji na plát do obdélníkového tvaru, naklepeme, osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Na tuto připravenou svíčkovou postupně naklademe slabé plátky šunky, husích jater, natvrdo uvařené vejce pokrájené na kolečka a plátky slaniny.
 - 
                                3
Svíčkovou stočíme do rolády a převážeme slabým provázkem. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku. Podléváme horkým vývarem a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, do které přidáme kousek másla. Doba pečení je přibližně 20 minut, dokud maso nezměkne.
 - 
                                4
Upečenou roládu naporcujeme na plátky a přeléváme šťávou z masa.
 - 
                                5
Jako příloha jsou vhodné brambory posypané nakrájenou petrželkou nebo dušená rýže. Můžeme servírovat s různými zeleninovými saláty.