Svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 6 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 930.7 mg
- Vláknina 4888.8 mg
- Vitamín A 4888.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce potřeme olivovým olejem a necháme pod fólií v chladu alespoň hodinu.
-
2
Odležené bifteky na rozpáleném oleji smažíme 3 – 4 minuty po každé straně.
Komentáře k receptu
- světluška
- 24.11.2016 00:29:41
Zkoušela jsem přelít pepřovou omáčkou s koňakem. Vývar, steriliz. zelený pepř a máslo. Dobrý to bylo
Odpovědět- světluška
- 24.11.2016 00:07:42
Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.
Odpovědět