Svíčková

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3 porce

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 930.7 mg
  • Vláknina 4888.8 mg
  • Vitamín A 4888.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce potřeme olivovým olejem a necháme pod fólií v chladu alespoň hodinu.

  • 2

    Odležené bifteky na rozpáleném oleji smažíme 3 – 4 minuty po každé straně.

Komentáře k receptu

  • světluška
  • 24.11.2016 00:29:41

Zkoušela jsem přelít pepřovou omáčkou s koňakem. Vývar, steriliz. zelený pepř a máslo. Dobrý to bylo

Odpovědět
  • světluška
  • 24.11.2016 00:07:42

Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.

Odpovědět