Mozeček zapečený na lasturách I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 1993.5 mg
 - Draslík 452.7 mg
 - Vláknina 2907.6 mg
 - Vitamín A 2907.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Na větší části másla zpěníme rozkrájenou cibuli a poté přidáme nakrájený mozeček. Vše osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať a podusíme. Jakmile je vše měkké, odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Připravíme si 4 lastury. Pokud nemáme, použijeme jednoporcové zapékací misky, které vymastíme máslem a posypeme strouhanou houskou anebo strouhankou. Poté do misek rozdělíme podušený mozeček.
 - 
                                4
Na mozek v miskách rozlijeme rozšlehaná osolená vejce smíchaná s nasekanou petrželovou natí. Vše posypeme strouhanou houskou (strouhankou), zakapeme rozehřátým máslem a dáme zapéct do trouby cca 15 min.
 - 
                                5
Hotový zapečený mozeček podáváme s dílky citrónu a topinkami z bílého chleba.