Telecí játra zapečená s bramborami
Suroviny
- 400 g Játra telecí
 - 60 g Anglická slanina
 - 250 g Cibule
 - 250 g Mrkev kořen
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Hořčičné semínko
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Šalvěj čerstvá
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 750 g Brambory vařené ve slupce
 - 30 g Olej olivový
 - 500 ml Vývar telecí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1712 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 356.2 mg
 - Draslík 1287.3 mg
 - Vláknina 24275 mg
 - Vitamín A 24275 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, lístky šalvěje posekáme na jemno, slaninu krájíme na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Játra vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, slaninu, mrkev a smažíme do křupava. Posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, hořčičné semínko a necháme provařit. Do zapékací misky rozložíme játra, zalijeme směsí z pánve, zakryjeme plátky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 45 minut.