Telecí řízky smažené plněné mozečkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 505 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 2934.5 mg
 - Draslík 417.3 mg
 - Vláknina 1169 mg
 - Vitamín A 1169 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli rozkrájíme na jemno, zpěníme na másle. Odblaníme mozeček, nakrájíme a přidáme na zpěněnou cibuli. Osolíme a zamícháme 1 vejce.
 - 
                                2
Než nám směs ztuhne (pouze tak, aby se dala dobře roztírat), řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme.
 - 
                                3
Vychladlou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme a spojíme párátkem. Obalíme je poté v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a usmažíme. Řízky odkládáme na papírové ubrousky, které nám odsají přebytečný tuk.