Játra na roštu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 698 mg
- Draslík 627.1 mg
- Vláknina 144.8 mg
- Vitamín A 144.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá játra nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Mírně je opepříme, pomastíme máslem a pečeme je na roštu asi 6-8 minut. Obracíme tak, aby obě strany plátků byly dvakrát na roštu a vždy mastíme máslem 
- 
                                2Upečená játra narovnáme na ohřátou mísu, osolíme a na každý plátek dáme kousek másla a petrželku. 
- 
                                3Podáváme s bramborami nebo s míchanou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        