Bramborový salát s masovými kuličkami a zeleninou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Brambory vařené
 - 100 g Majonéza
 - 100 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Paprika sterilovaná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Estragon
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 3339 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 79.2 mg
 - Draslík 491.2 mg
 - Vláknina 8902.7 mg
 - Vitamín A 8902.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso pokrájíme na kousky a najemno umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku a nasekaný estragon. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi nakrájíme stejné kousky, vytvarujeme kuličky, usmažíme je v horkém oleji. Po usmažení kuličky osušíme papírovou utěrkou.
 - 
                                3
Uvařené, oloupané brambory osolíme, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, na kostičky krájenou okurku, na proužky pokrájenou papriku, vmícháme majonézu ochucenou hořčicí a octem. Vše zlehka promícháme, necháme odležet.
 - 
                                4
Salát upravíme na mísu, obložíme masovými kuličkami a ozdobíme proužky papriky.