Cibulové maso zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 134.6 mg
 - Draslík 147 mg
 - Vláknina 3439.8 mg
 - Vitamín A 3439.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 77.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a necháme zesklovatět na pánvi na másle. Kroužky cibule rozložíme na maso a vše přelijeme smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.