Hovězí guláš se žampiony
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Hovězí maso zadní
 - 125 ml Víno červené
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Jíška instantní
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 76.1 mg
 - Draslík 489.9 mg
 - Vláknina 4439 mg
 - Vitamín A 4439 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme omyté, na kousky nakrájené maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, na kostičky nakrájené papriky. Okořeníme mletou paprikou a cayenským pepřem, zalijeme vývarem a vínem, uvedeme do varu. Pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, dusíme ještě 30 minut. Vmícháme jíšku, přilijeme smetanu, chvíli povaříme. Nakonec vsypeme nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.