Hovězí závitky s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 447 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 52.2 mg
 - Draslík 87.7 mg
 - Vláknina 976.8 mg
 - Vitamín A 976.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, který jsme drobně posekali a smíchali s usekanou petrželovou natí a deseti gramy oleje.
 - 
                                2
Plátky zavineme, zajistíme jehlou, případně omotáme nití a vložíme na rozpálený zbytek oleje. V hluboké pánvi maso restujeme ze všech stran, poté zalijeme několika sběračkami vody a na mírném plameni dusíme pod poklicí. V průběhu dušení maso obracíme a podle potřeby ještě podlijeme.
 - 
                                3
Na závěr přidáme nasekané lístky bazalky, špetku oregana, podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Hotové maso vyjmeme a šťávu zahustíme lžící Solamylu rozmíchaného v trošce vody. Po chvilce vaření do omáčky vrátíme závitky, z nichž jsme odstranili jehly, případně nit.