Hovězí guláš na víně s nakládanými okurkami
Suroviny
- 300 g Klobása Dunajská
 - 120 g Slanina vepřová
 - 300 ml Víno červené
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 4 ks Cibule
 - 5 ks Okurky nakládané
 - 4 ks Kapie sterilovaná
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 4504 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 134.4 mg
 - Draslík 336.5 mg
 - Vláknina 11232.2 mg
 - Vitamín A 11232.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme.
 - 
                                2
Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
 - 
                                3
Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 minut. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme.
 - 
                                4
Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky a okurkami nakrájenými na malé kostičky.