Smažený cejn se zeleninovou oblohou
Suroviny
- 150 g Hovězí libové
 - 21 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Ořechy vlašské
 - 2.3 g Pórek
 - 2.3 g Pórek
 - 10 g Sýr sójový - Tofu
 - 0.8 g Sůl
 - 4 g Sůl
 - 0.1 g Pepř černý mletý
 - 0.1 g Pepř černý mletý
 - 2 g Česnek
 - 2.8 g Česnek
 - 20 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Hovězí maso zadní
 - 40 g Nudle domácí
 - 15 g Potočnice
 - 20 g Chilli paprička
 - 3.5 g Oříšky piniové
 - 0.1 g Pepř bílý
 - 10 g Shiitake houby
 - 1 g Ucho Jidášovo
 - 20 g Zlateň věncová
 - 8 g Ginkgo
 - 3.2 ml Omáčka sójová
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 - 26 ml Olej rostlinný
 - 1 ml Olej sezamový
 - 2 ml Olej sezamový
 - 1.3 ml Omáčka sojová světlá
 - 1.3 ml Omáčka sojová světlá
 - 1.3 ml Omáčka sojová světlá
 - 1 ks Cejn velký
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1.2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1155 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 217.4 mg
 - Draslík 389.8 mg
 - Vláknina 1334.4 mg
 - Vitamín A 1334.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou.
 - 
                                2
Hovězí maso určené pro vývar propláchneme pod tekoucí vodou, promneme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí maso na knedlíčky očistíme utěrkou. Ze sýra Tofu vymačkáme mnutím v utěrce vodu, rozmačkáme jej a vmícháme do mletého masa. Směs masa a sýra dochutíme kořenící omáčkou 3 a ze směsi vytvoříme malé knedlíčky. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je vysušíme promnutím v utěrce. Potom z hub odkrojíme nožičky a nakrájíme je na široké plátky. Choroš hlízovitý osušíme v utěrce, nakrájíme na jemné proužky a ty promícháme s vaječnými bílky. Plátky hub Jidášovo ucho od sebe oddělíme. Zlateň věncovou a papričku očistíme a opláchneme a papričku nakrájíme na široké a dlouhé proužky. Z piniových oříšků odstraníme vršky a osušíme je promnutím v utěrce. Vlašské ořechy namočíme do teplé vody a oloupeme je. Ginko oloupeme a osmažíme za stálého míchání. Vejce rozklepneme na pánev tak, aby zůstal žloutek celý, necháme vcelku ztuhnout a nakrájíme na nudličky na ozdobu. Kousky choroše hlízovitého obalíme v těstíčku z mouky, vody a rozšlehaného vejce a osmažíme je.
 - 
                                3
Do hrnce s vodou dáme kousky hovězího masa a přivedeme k varu. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a vaříme dalších 30 minut.Když je maso mekké, vývar odstavíme z ohně a přecedíme přes utěrku. Knedlíčky z masa a sýra obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi. Plátky z cejna obalíme v těstíčku z mouky a rozšlehaných vajec. Vařené a nakrájené hovězí maso, okořeněné kousky hovězího masa a nudle vložíme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Na povařené maso a nudle dáme kosti a hlavu z cejna. Okolo rybí hlavy upravíme osmažené plátky rybího masa, obložíme ztuhlým vejcem nakrájeným na nudličky a doplníme zeleninovou oblohou. Nakonec přidáme připravené ořechy a zlateň věncovou. Tento pokrm se konzumuje při vaření u stolu.