Orientální hovězí nudličky
Suroviny
- 455 g Hovězí kýta
 - 150 g Brokolice
 - 150 g Paprika červená
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Víno rýžové čínské
 - 80 ml Voda pitná
 - 60 ml Omáčka ústřicová
 - 100 ml Olej slunečnicový
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1070 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 66 mg
 - Draslík 593.6 mg
 - Vláknina 3852.5 mg
 - Vitamín A 3852.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82.1 mg
 - Vitamín E 11.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do nekovové misky se směsí sojové omáčky, vína, kukuřičného škrobu a cukru vložíme na nudličky nakrájené hovězí maso, vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme takové porce masové směsi (podle velikosti pánve), aby pokryly pouze dno a tudíž se rychle osmažily. Jednotlivé (již usmažené) porce masa odkládáme do předem připravené nádoby. Po zpracování veškeré masové směsi vložíme do pánve s výpekem na malé kousky rozebranou brokolici, 6 lžic vody a vaříme asi 6 minut, po této době přidáme na nudličky rozkrájenou papriku a dále smažíme, dokud brokolice nezměkne (asi 3 minuty). Poté přidáme teď už veškerou udělanou masovou směs, dvě minuty prohříváme. Během této doby vmícháme ústřicovou omáčku, drcený česnek, ochutíme solí a pepřem.