Hovězí rolky se zelnou nádivkou
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 250 g Zelí červené - sterilizované
 - 2 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 400 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Párky bezlepkové
 - 200 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Polévkové koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 660 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 185.3 mg
 - Draslík 474.5 mg
 - Vláknina 7189.5 mg
 - Vitamín A 7189.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek nasekáme na drobno. Plátky hovězího masa propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a ochucené solí a pepřem je zprudka opečeme na oleji, aby se maso uzavřelo a neunikala z něj šťáva. Potom na plátky masa z poloviny rozdělíme připravenou nádivku, plátky svineme do rolek, které zajistíme párátkem nebo grilovací jehlou. Masové rolky potom vrátíme na pánev a opečeme. Opečené rolky potom odložíme na talíř a na tuku, na kterém jsme opékali závitky, orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do tuku s restovanou cibulí a česnekem vrátíme opečené rolky, které podlijeme vodou a k masu přidáme polévkové koření a maso dusíme do měkka. Hotové závitky vyjmeme, šťávu z masa vydusíme do tuku, potom budoucí šťávu zahustíme poprášením bezlepkové mouky, promícháme a osmahneme. Tuk s výpeky z masa zalijeme vodou, vrátíme ke šťávě masové rolky a ještě krátce povaříme. Tyto masové rokly podáváme teplé, s různými přílohami a čerstvou zeleninou.
 - 
                                2
Náplň do závitků:
 - 
                                3
Slaninu a bezlepkový párek nakrájíme na stejně velké drobné kousky a v míse je smícháme se sterilovaným zelím, ze kterého jsme vymačkali rukama šťávu a vše okořeníme pepřem.