Ostravské hovězí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 126.8 mg
 - Draslík 105.9 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky slaniny, maso stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj závitky a pod poklicí je ze všech stran 10 minut opékáme. Pak do hrnce přilijeme pivo a přikryté dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky občas obrátíme a přiléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké závitky z hrnce vyndáme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme, krátce ji provaříme a dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                4
Závitky na servírovacích talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme.