Tymiánové taštičky s masem a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 768 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 95.5 mg
 - Draslík 136.7 mg
 - Vláknina 10130 mg
 - Vitamín A 10130 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory oškrábeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, hovězí maso na malé kousky. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, tymián, promícháme a konečky prstů zapracujeme do směsi měkké máslo. Přilijeme studenou vodu, vypracujeme hladké těsto, necháme 30 minut odležet.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, necháme vydusit vlastní šťávu, vložíme mrkev, brambory, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Voda se musí téměř odpařit.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na 4 díly, které válečkem rozválíme na stejně velké pláty. Na jednu polovinu každého plátu naneseme stejný díl masové směsi, překlopíme druhou polovinou plátu a okraje k sobě přimáčkneme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme taštičky, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny do zlatova.